Skip to content
Nagieb Khaja, international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør. Foredrag hos FOF Aarhus.

Reportage fra hverdagen i en krigszone: Israel-Palæstina

Tag med på en intens og øjenåbnende rejse ind i den komplekse verden af Palæstina med dokumentarist og journalist Nagieb Khaja. Han deler ikke kun sine indtryk fra Gaza i 2014, men også de seneste begivenheder på Vestbredden. Gribende billeder og videoklip tager dig med direkte ind i hverdagen for den palæstinensiske befolkning, mens Khaja dykker ned i den nuværende situation.

Oplev møder med modige menneskerettighedsaktivister og kunstnere, der trods modstanden formår at kæmpe for deres rettigheder på en fredelig måde. Dette foredrag er ikke blot en fortælling, det er en visuel og følelsesmæssig oplevelse, der vil udfordre dine perspektiver og vække din forståelse for den vedvarende konflikt i regionen.

Om Nagieb Khaja:

Cavling-vindende journalist fortæller om konflikter i Syrien, Afghanistan og Israel-Palæstina.

Nagieb er en internationalt anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og Guardian. Nagieb er desuden forfatter og har skrevet en række bøger, heriblandt den anmelderroste Historien, der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan. I 2017 udkom Nagiebs bog om hans personlige oplevelser i det krigshærgede Syrien Du må ikke græde, for så mister du blod. Han vandt Cavling-prisen i 2021 sammen med kolleger fra Ekstrabladet for artikelserien Mettes uønskede børn om de syriske fangelejre. I 2023 blev han sammen med Martin Tamm Andersen også nomineret til en Cavling-pris for dokumentaren Bedraget i Helmand.

Nagieb har de seneste 20 år fokuseret sit journalistiske arbejde omkring konflikterne i Afghanistan, Syrien og Israel-Palæstina og er en af de få journalister på verdensplan, som har fået adgang til ledende personer i jihadistiske grupper som Al-Qaeda og Taliban. Nagieb har desuden instrueret en dokumentarfilm om Al Qaeda i Syrien, Western Jihadis in Syria for Al Jazeera English, hvor han møder bevægelsens talsmand og flere af deres krigere, ligesom han står bag en række andre interessante dokumentarer såsom Inside The Taliban for BBC Panorama, On The Frontlines With The Taliban og den prisvindende My Afghanistan, der handler om de civiles liv i det konflikthærgede Helmand i Afghanistan.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 03.10.2024 19:00-21:00 Dokk1 Nagieb Khaja
Foredragsholder

Nagieb Khaja

Nagieb Khaja er forfatter og har skrevet den anmelderroste Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan som Gyldendal genudgiver i en opdateret version i august 2017. Nagieb Khajas bog om sine oplevelser i det krigshærgede Syrien, ”Du må ikke græde, for så mister du blod”, blev udgivet i maj 2017.

Hans fokusområder har de seneste 10 år været konflikterne i Syrien og Afghanistan, og han er blandt andet kendt for at være en af ganske få journalister på verdensplan, der har fået adgang til ledende personer i jihadistiske grupper som Al-Qaeda og Taliban og har eksempelvis instrueret en dokumentarfilm om Al Qaeda i Syrien, Western Jihadis in Syria for Al Jazeera English, hvor han møder bevægelsens talsmand og flere af deres krigere. Derudover har han instrueret fire dokumentarfilm om Taliban (Inside The Taliban for BBC Panorama, On The Frontlines With The Taliban, Living In Taliban Country for Al Jazeera America, The Resurgence of The Taliban for Vice News). Han har desuden instrueret den prisvindende dokumentarfilm My Afghanistan, som handler om de civiles liv i det konflikthærgede Helmand i Afghanistan.

Som en af få journalister har han været med ude på slagmarken sammen med de såkaldte Syrienskrigere fra Vesten. Det bliver dokumenteret i European Jihadist, som han producerede for britiske Guardian TV, hvor han følger den tidligere bandeleder Abderozzak Benarabe, kendt som Store A, på hans rejse til Syrien. Derudover skildrer han også sit møde med kendte britiske jihadist Amer Deghayes i dokumentaren The Rise of the British Jihadis for Vice News International.

Senest har Nagieb Khaja som den eneste dansker og som en af få journalister i verden rapporteret fra det oprørskontrollerede Syrien heriblandt det østlige Aleppo, hvor han har instrueret dokumentarfilmene Under Russia's Fist og Syria's White Helmets for Al Jazeera English.