Skip to content
Andreas Mogensen, kreditering: SpaceX, foredrag om HUGINN-missionen med Ole J. Knudsen

Huginn - resultater fra Andreas Mogensens tur i rummet

Hvad lavede Andreas Mogensen ombord på rumstationen ISS? Hvilke resultater kom fra forskningen på Huginn-missionen? Hvordan fungerer en husholdning i en højde af 386 km fra jorden? Få svar på alle dine spørgsmål denne aften, hvor vi dykker ned i den fascinerende rumekspedition.

Vi får besøg af astronom og fysiker Ole J. Knudsen fra Aarhus Space Centre, der er ambassadør for Andreas Mogensens Huginn-mission. Knudsen fortæller spændende fakta om Andreas' forskning og giver os et indblik i hverdagen i vægtløs tilstand på rumstationen ISS.

Andreas Mogensen landede på ISS i august 2023 og opholdte sig der indtil starten af marts 2024. Her udførte han en række forsøg for danske universiteter og virksomheder, og han fungerede som kommandør på rumstationen. I rummet medbragte Andreas en række danske "kulturgenstande", fx fysikeren Niels Bohrs nobelprismedalje og en Rasmus Klump-dukke. Alt dette og meget mere hører du om.

Om Ole J. Knudsen

Ole J. Knudsen er kommunikationsmedarbejder ved Aarhus Space Centre, Aarhus Universitet. Han er formidler af naturvidenskab og ekspert indenfor astronomi og rummet.

Foredraget arrangeres af FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 11.09.2024 19:00-21:00 Dokk1 Ole J. Knudsen
Ole J Knudsen, foredragsholder i FOF Aarhus, kommunikationsmedarbejder Aarhus Space Centre
Foredragsholder

Ole J. Knudsen