Skip to content
Kurt Strand, Journalist og forfatter. Mediekommentator i Kristeligt Dagblad.

Mediernes ansvar for demokratiet

Det er blevet almindeligt at tro på det, som føles rigtigt. Især Donald Trump har sat nye standarder i den offentlige debat, hvor seriøse medier beskyldes for at lyve, når fakta er ubekvemme.

Men dermed har de klassiske nyhedsmedier en vigtigere opgave end nogensinde. Kan de leve op til denne opgave, og hvis de ikke kan, hvad så?

I dette foredrag giver en af dansk journalistiks mest respekterede journalister sit bud på, hvorfor mediernes rolle - i den tid, vi lever i - er vigtigere end nogensinde før.

I en tid, hvor de elektroniske medier buldrer frem, hvor menneskers autonomi er større end nogensinde før i historien, og hvor clickbaits spiller en stadig større rolle som relevanskriterie for ”journalisten på bladet”, end vi måske forestiller os som læsere, er der vitterligt noget på spil for medierne. Spørgsmålet er, om de i dag kvalificerer eller undergraver demokratiet?

Hvad Kurt Strand tænker om denne og mange andre aktuelle problematikker, får vi svar på i dette spændende og indsigtsfulde foredrag, hvor der efterfølgende bliver mulighed for både at stille spørgsmål og komme i dialog med foredragsholderen.

Om Kurt Strand

Kurt Strand er journalist med over 40 års erfaring og har siden begyndelsen af 1990’erne undervist i journalistik, interview og fortælleteknik.

Han holder foredrag om medier og fungerer som ordstyrer ved konferencer og debatter. Han er desuden forfatter til en række bøger om journalistik og politik.

På baggrund af sin mangeårige erfaring har han været mediekommentator i Kristeligt Dagblad, medarrangør af den årlige Sprogdagen med uddeling af Sprogprisen.dk, ekstern producent og vært på P1’s Mennesker og Medier (2016-2021) samt fellow ved Constructive Institute, Aarhus, (2021-2022) med fokus på at gøre den offentlige debat mindre mudderkastende og mere dialogsøgende.

Download kort over Solsalens placering.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 21.11.2024 19:00-21:00 Solsalen Kurt Strand

Kurt Strand