Skip to content
Florence McLean, cand.psych. fra Aarhus Universitet og specialist i Klinisk Psykologi og Psykoterapi. Fotograf Thomas Howalt Andersen.

Ondskabens psykologi - seriemordere og Criminal Profiling

Florence McLean, Danmarks førende ekspert indenfor psykologisk profilering af seriemordere, har i nu 20 år dykket dybt ned i den mørke verden af seriemordere. Hendes forskning har taget hende gennem et foruroligende landskab af sind og motiver, når hun har kommunikeret med mange mordere og seriemordere spredt ud over USA, Storbritannien og Australien.

Hun har sat sig for at komme tættere på svaret på, hvorfor et menneske bliver seriemorder? Og kan man gøre noget for at forhindre det? Hvad er definitionen på seriemordere og hvordan skiller de sig ud fra andre multiple mordere? Har seriemordere psykiske lidelser, personlighedsforstyrrelse eller begge dele? Florence McLean stiller også spørgsmålet, om vi gennem forskning i seriemordere kan forebygge og dermed forhindre nogle af de mest grusomme forbrydelser? Du bliver klogere på FBI’s værktøj, Criminal Profiling, som McLean er ekspert i, og du vil få forklaret værktøjerne, der kan bruges til at finde, fælde og muligvis forebygge en seriemorder.

Om Florence McLean

Florence McLean (f. 1965) er cand.psych. fra Aarhus Universitet (2004) og har en Master of Science i Criminal Profiling (USA). McLean er specialist i klinisk psykologi, psykoterapi og børneneuropsykologi og godkendt superviser. Hun har en professionel diplomuddannelse i Criminal Profiling og Crime Scene Analysis fra The Forensic Criminology Institute, LLC v/ PhD Brent Turvey, USA og er certificeret i Criminal Profiling (træningsprogram) fra Heritage Universitet, USA.

I forbindelse med sit empiriske speciale Seriemordere – Forståelse og Forebyggelse (2004) lavede hun en spørgeskemaundersøgelse, hvor der deltog 34 seriemordere fra henholdsvis USA, UK og Australien. Det overordnede mål med specialet var at undersøge, om man ved hjælp af de teorier, der ligger bagved Criminal Profiling (gerningsmandsprofilering), kan udforme en metode, som kan bruges til at finde potentielle seriemordere før de begår det første mord.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 04.11.2024 19:00-21:00 Dokk1 Florence McLean

Florence McLean