Skip to content

Glæd dig til alle vores nye kurser, foredrag og ture! Vi åbner løbende for tilmelding, og senest d. 6/12 kan du se hele vores forårsprogram på hjemmesiden.

Poul Madsen, foredragsholder i FOF Aarhus. Foto: Emil Jakobsen

Spin demokratiet - er folkestyret løbet af sporet?

Spin demokratiet - er folkestyret løbet af sporet?

Medierne ser sig traditionelt som folkestyrets vagthund, men er de i virkeligheden blevet politikernes lænkehund? Fakta er, at tilskuddene til de politiske partier i de sidste 30 år er steget med intet mindre end 600%, mens medierne i samme periode har kæmpet for at overleve.

Poul Madsen viser til foredraget, hvordan det på afgørende vis har forskubbet magtbalancen. Det er et på én gang både rystende og underholdende foredrag, krydret med en række anekdoter og skræmmende eksempler på, hvordan offentligheden er forsøgt manipuleret. Det er også en historisk fortælling, hvor Poul tager os med tilbage til de første lidt amatøragtige forsøg på politisk spin under Poul Nyrup Rasmussen frem til, at Mette Frederiksen placerede en hel hær af særlige rådgivere i ministerierne.

Er folkestyret truet, eller er det hele bare en naturlig udvikling i et moderne demokrati? Det får du svar på i foredraget som alle, både magthavere, politisk interesserede og helt almindelige borgere, er nødt til at høre.

Arrangør: FOF Aarhus i samarbejde med Dokk1.

Om Poul Madsen

Som helt nyuddannet journalist var Poul Madsen i 1988 med til at starte TV2 Nyhederne. Her var han 12 år som journalist, redaktør og chef for Nyhederne i København, inden han første gang kom til Ekstra Bladet i 2001 under Hans Engell. I 2006 startede Poul Madsen gratisavisen 24timer, og fra 2007 og 14 år frem var han Ekstra Bladets øverste chef.