Skip to content

Tak for din interesse. Fra d. 28. september kl. 17.00 kan du desværre ikke tilmelde dig kurser, fordi vi opdaterer alle aftenskolens IT-systemer. Tilmeldingen åbner igen d. 2. oktober kl. 07.00. Vi glæder os til at høre fra dig.

Dr.med. Bente Klarlund Pedersen, professor i Integrativ Medicin ved Københavns Universitet

Dit magiske IMMUNsystem – et liv i sund balance

Dit magiske IMMUNsystem – et liv i sund balance

Med udgangspunkt i sin bog Dit helbreds bedste ven – IMMUNsystemet gør Bente Klarlund Pedersen op med alt det, der lover at booste sundheden med et trylleslag, og hun forklarer – både personligt og helt ned på celleniveau – hvordan din livsstil påvirker din sundhed. Du kan nemlig selv gøre en masse for at skabe sund balance.

Immunforsvaret er et magisk og magtfuldt system, og mindst hvert andet dødsfald i Danmark såvel som på verdensplan hænger sammen med ubalance i immunsystemet. Søvn, motion, kost, røg, alkohol, sociale relationer, sex, stress, sorg, bekymringer og livsindstilling påvirker immunsystemet.

Bente tager udgangspunkt i sit eget liv som forsker, og hun giver et indblik i, hvordan livsstil og livsindstilling påvirker dit immunsystem og din generelle sundhed. Alle hendes råd er baseret på forskning tilsat lidt sund fornuft.

 

Om Bente Klarlund:

Dr.med. Bente Klarlund Pedersen er professor i Integrativ Medicin ved Københavns Universitet og ansat som overlæge på Rigshospitalet. Til daglig er hun leder af Trygfondens Center for Aktiv Sundhed, der forsker i, hvad fysisk aktivitet betyder for vores sundhed. Desuden bidrager hun med klummer om sundhed til Politiken og har sin egen sundhedsbrevkasse på Politiken, "Lørdagsliv". Endelig er Bente Klarlund Pedersen en af de mest anvendte sundhedseksperter af medierne, når det kommer til spørgsmål om sundhed, fysisk aktivitet og helbred.

Bente Klarlund Pedersen er forfatter til mere end 500 videnskabelige artikler baseret på sin forskning, som hun har vundet adskillige priser for. Hun har desuden modtaget Videnskabsministeriets Forskningskommunikationspris, Kulturministeriets Idrætspris og Rosenkjærsprisen.