Skip to content
Aarhus Domkirke, Skt. Clemens Kirke, 8000 Aarhus C. På tur med FOF Aarhus.

Aarhus Domkirke bag facaden

Domkirken på Store Torv er en umiskendelig del af gadebilledet i det centrale Aarhus. Men kender du egentlig historien bag domkirken? Og er du nysgerrig på at komme med bag facaden? Så er denne rundvisning og det tilhørende foredrag lige noget for dig!

Cand.theol. og ph.d. i kirkehistorie Uffe Holmsgaard Eriksen giver os historien om Aarhus Domkirke og deler ud af sin store viden. Efter oplægget får vi en rundvisning i Domkirken, hvor vi også får lov til at se nogle af de hjørner af bygningen, som normalt ikke er åben for offentligheden. Afslutningsvis samles vi til afrunding og evt. et par spørgsmål.

Den imponerende Aarhus Domkirke er indviet til Skt. Clemens: beskytteren for søfarende. Vi udforsker Danmarks længste kirke med en imponerende længde på 93 meter. Domkirkens opførelse blev påbegyndt i 1100-tallet i romansk stil. Der ses stadig rester fra den oprindelige kirke den dag i dag. I årene 1450-1520 blev kirken udbygget til en gotisk katedral og udstyret med altertavle af Bernt Notke, døbefont og kalkmalerier. Udover gudstjenester benyttes kirken også ofte til kirkekoncerter. Alt dette skal vi høre meget mere om.

En del af serien 3 x bag facaden i Aarhus’ ældste kirker

Aarhus Domkirke bag facaden er ét af tre arrangementer, hvor vi besøger Aarhus’ ældste kirker.

Ved køb af de tre arrangementer i samlet serie får du en særlig fordelspris på kr. 175,- via dette link.

Du kan også købe en enkeltbillet til turen i Vor Frue Kirke d. 20/11 og i Sct. Pauls Kirke d. 27/11.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 13.11.2024 10:00-11:30 Domkirkens hovedindgang Uffe Holmsgaard Eriksen
Uffe Holmsgaard Eriksen. Underviser på FOF Aarhus' Kulturhøjskole
Foredragsholder

Uffe Holmsgaard Eriksen

Uffe er cand.theol. og ph.d. i kirkehistorie. Han er en fast del af lærerstaben på FOF Aarhus' Kulturhøjskole, hvor han underviser i historie. Derudover forsker han i byzantinsk poesi ved Syddansk Universitet. Uffe er en kompetent turleder, og deler med stor begejstring og livlig udfoldelse ud af sin store viden.