Skip to content
Aarhus Krematorium på Vestre Kirkegård, rundvisning med FOF Aarhus

Aarhus Krematorium bag facaden

Tusindvis af aarhusianere suser hver dag forbi Aarhus Krematorium. Og med en placering lidt tilbagetrukket ved Vestre Kirkegård (i krydset mellem Viborgvej og Vestre Ringgade) tænker man næppe nærmere over det. Der gemmer sig imidlertid en spændene byhistorie bag murene.

Engang blev alle mennesker begravet, når de døde, men så begyndte flere byboere at vælge kremering. Derfor er det også omkring de større byer og øst for Storebælt, at der procentvist er flest, der vælger kremering. Tendensen er fortsat stigende.

I 2021 valgte 82% af de afdøde vest for Storebælt at blive brændt. Øst for Storebælt var det 90%. Et af de steder, der oplever den stigende tendens, er Aarhus Krematorium. Her kremeres omkring 2.800 personer årligt.

På dette besøg får vi historien om Aarhus Krematorium på Vestre Kirkegård, som blev taget i brug i sommeren 1969 og siden har været byens eneste krematorium. Før det var der krematorium på Nordre Kirkegård. Vi ser lokaliteterne og får lov til at komme bag facaden under ledelse af Morten Aaby, som er driftsansvarlig på krematoriet. Som altid bliver der rig lejlighed til at stille spørgsmål.

Da pladsen er forholdsvis trang i krematoriet, er der et begrænset pladser til dette besøg.

En del af Aarhus bag facaden

Besøget på krematoriet er en del af serien Aarhus bag facaden: en eksklusiv række af arrangementer, hvor vi går bag kulissen på nogle af Aarhus' mest ikoniske virksomheder, kulturinstitutioner og varetegn.

Få unik indsigt i byens maskinrum, og opdag byens skjulte perler, når vi gennem oplæg og rundvisning bliver klogere på vores by. Find alle arrangementer her.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 20.11.2024 10:00-11:00 Aarhus Krematorium Morten Aaby

Morten Aaby