Skip to content
Billede af fransk viadukt

DELF: Fransk for medicinere og sygeplejersker (B1/B2)

Har du en ambition om at arbejde med dit fag i områder med fransktalende patienter, enten som læge, lægestuderende eller eventuelt som sygeplejerske?
På dette kursus får du boostet dit fagfranske niveau inden for det medicinske område. Undervisningen foregår på små hold med maks. 10 deltagere. Du bliver klædt sprogligt og grammatisk på, så du kan klare dig på et forståeligt, enkelt og fagtilpasset sprog i typiske patientrelaterede situationer samt i interaktion med diverse hospitalspersonalegrupper.

Kurset tager udgangspunkt i en fransksproget multimedia metode, Le français des médecins (2023), der fokuserer på primært læger og lægestuderendes kommunikationssituationer i hospitalsmiljøet. Du lærer at fremlægge synspunkter med afvejning af fordele og ulemper og at forklare løsningsmodeller til en patientrelateret problemstilling. Du trænes desuden i at skrive ret detaljerede tekster om et aktuelt medicinsk emne, hvor du forklarer og argumenterer for dine egne synspunkter.

Forudsætninger for at deltage:

Du taler allerede et relativt flydende fransk og kan forstå længere, sammenhængende samtaler og oplæg på et rimeligt niveau, hvis du har en forhåndsviden om emnet. Du kan forstå film/video på standardsprog støttet af undertekster på originalsproget. Du kan desuden læse og forstå fagartikler inden for et konkret, medicinsk område, som du kender til, og du kan formulere dig skriftligt på et enkelt, men nuanceret fransk.

Undervisningen foregår på fransk.

Der skal påregnes minimum 2 timers forberedelse pr. undervisningsgang for optimalt udbytte.
Du er velkommen til at kontakte underviser, hvis du er i tvivl om dit niveau eller har spørgsmål til indhold o.l. Vi anbefaler, at du tager vores gratis online-test i fransk

På henvendelse kan du få tilsendt et uddrag fra metoden, så du kan danne dig et indtryk ift. dine behov.
Hvis du ønsker det, kan du til sin tid tilmelde dig eksamen i DELF Alment fransk på B1- eller B2-niveau i maj 2024. Eksamen omfatter de 4 discipliner, der trænes på kurset, i form af både en mundtlig og en skriftlig del.

Undervisningsmaterialer er ikke inkluderet i kursusprisen.

Om DELF

DELF består af 4 selvstændige diplomer, svarende til de 4 første niveauer (A1, A2, B1 og B2) i CECRL - også kaldet Den fælles europæiske referenceramme (CEFR). Et DELF-diplom er internationalt anerkendt og dokumenterer, at man behersker fransk på et bestemt niveau.
Du kan læse mere om DELF, eksaminer og diplomer her.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 22.02.2024 15:00-16:50 Søndergade 74 Liselotte Kruse
2 Torsdag 29.02.2024 15:00-16:50 Søndergade 74 Liselotte Kruse
3 Torsdag 07.03.2024 15:00-16:50 Søndergade 74 Liselotte Kruse
Se alle Se færre
Billede af FOF-underviser Liselotte Kruse
Underviser

Liselotte Kruse

Jeg er kursusleder i fransk: fx kurser for private med feriebolig i Frankrig eller for medarbejdere i danske virksomheder på fransktalende markeder.

Ekstern lektor i fransk: på BA- og kandidatstudiet, Aarhus Universitet. Translatør og tolk i fransk: fx vedrørende ejendomme i Frankrig, virksomheders samhandel med fransktalende lande, retssager.

Ordbogsforfatter og redaktør på ejendomsordbogen fransk-dansk (ordbogen.com).

Ferieboligformidler og -rådgiver. Boligtekstforfatter og ferieboligblogger.

dk-france@dk-france.dk
www.dk-france.dk