Skip to content
Lær at lave botanisk illustration i FOF Nordsjælland

Botanisk illustration

Botanisk illustration

Med inspiration i planter omkring os fordyber vi os i deres struktur og former. Gennem observationer øver vi tegning med fokus på lys, form og sammensætning og lærer de grundlæggende akvarelteknikker. 

Vi bruger gennemsigtige lag af farve for at bringe vitalitet til vores illustrationer. Gennem arbejdet opnår vi en fordybelse, og vi styrker vores evne til at se på verden omkring os, så vi får nogle flotte værker med hjem. Som del af undervisningen skal vi også prøve at lave vores egne akvarelfarver. 

Medbring: Akvarelpapir, en rimelig kvalitetsakvarelmaling, viskelæder, pen samt pensler og blyanter. Underviser medbringer andet materiale, som afregnes efter forbrug.

Holdet er for begyndere til øvede, da der tages udgangspunkt i den enkeltes kunnen og ideer.

Botanisk illustration som kunstart har en lang tradition helt tilbage til dengang den engelske impressario Joseph Banks i 1768 ansatte en kunstner på James Cooks skib ’The Endeavor’ for at tegne de planter, de fandt på deres ekspedition. Janne Malmros har i mange år illustreret planter, som del af sin kunstneriske praksis, blandt andet har hun lavet illustrationer til bogen ’Useful Plants of Wakhan and Pamir’, en bog om nytteplanter fra det nordøstlige Afghanistan af den danske etnobotaniker Jens Soelberg.