Skip to content
Botanisk illustration, tegning

Botanisk illustration - Weekendkursus

Botanisk illustration - Weekendkursus

Med inspiration i planter omkring os fordyber vi os i deres struktur og former. Gennem observationer øver vi tegning med fokus på lys, form og sammensætning og lærer de grundlæggende akvarelteknikker. 

Vi bruger gennemsigtige lag af farve for at bringe vitalitet til vores illustrationer. Gennem arbejdet opnår vi en fordybelse, og vi styrker vores evne til at se på verden omkring os, så vi får nogle flotte værker med hjem. Som del af undervisningen skal vi også prøve at lave vores egne akvarelfarver. 

Medbring: Akvarelpapir, en rimelig kvalitetsakvarelmaling, viskelæder, pen samt pensler og blyanter. Underviser medbringer andet materiale, som afregnes efter forbrug.

Holdet er for begyndere til øvede, da der tages udgangspunkt i den enkeltes kunnen og ideer.

Botanisk illustration som kunstart har en lang tradition helt tilbage til dengang den engelske impressario Joseph Banks i 1768 ansatte en kunstner på James Cooks skib ’The Endeavor’ for at tegne de planter, de fandt på deres ekspedition.

Underviser Helle Witte illustrerer planter, som en del af sin kunstneriske praksis. Hendes personlige interesse for området er nærmest meditativt. For at “slappe af” tegner eller maler jeg efter en gren, et blad, en blomst eller en frugt en skovbund eller lign. En god bog om planter kan også være udgangspunktet. Jeg bruger samtidig hele mit erfaringsfelt inden for farver, valør, lys og skygge mm. qua min uddannelse som professionel billedkunstner fra et meget naturfagligt og teknisk præget universitet som kunstakademiet i Firenze og de renæssance-inspirerede observeringsteknikker som blev brugt af Michelangelo og Leonardo Da Vinci mf.”