Skip to content
Gå på kursus i Tai Chi og meditation hos FOF Nordsjælland

Tai Chi og meditation

Oprindeligt blev Tai Chi udviklet som et effektivt kamp- og selvforsvarssystem. I dag træner de fleste Tai Chi Chuan udelukkende på grund af de mange helbredsmæssige fordele man opnår, ved at udføre de langsomme, flydende bevægelser. 

Tai Chi Chuan har en positiv effekt på respiration, immunforsvar, cirkulation, nervesystem, fordøjelse, stofskifte, knogler og led og kan ofte mindske symptomer, der relaterer sig til livsstil, alder og fysiske traumer.

På kurset lærer du Huang Xingxians løsnende øvelser (Song shen wu fa), Zheng Manchengs korte Yang stil samt Yang familiens fem indledende partner øvelser (tui shou). 

Meditationsøvelser er et effektivt supplement til forståelse af de små forandringer, der skal til for at lære Tai Chi. Disse udgør ca. 20-30 min. som afslutning på de fysiske øvelser.

Information

  • Dato 30.01.2024-28.05.2024
  • Adresse FOF Huset
    Ordrupvej 60
    2920 Charlottenlund
  • Lokale 24 2.sal
  • Bemærkninger Se yderligere info HER Udstyr: Der er tæpper og yogamåtter i lokalet, men du er også velkommen til at medbringe din egen yogamåtte eller et tæppe til afspændingen. Omklædning: Der er gode bade- og omklædningsmuligheder i FOF Huset, samt skabe der kan aflåses – medbring din egen hængelås. Der er både herre- og dameomklædningsrum. Parkering: Kommer du i bil, er der tre timers gratis parkering på Menys parkeringsplads på Henriettevej, samt mulighed for to timers gratis parkering på Henriettevej og Ordrupvej.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 30.01.2024 19:00-20:30 FOF Huset Nils Gade Brander
2 Tirsdag 06.02.2024 19:00-20:30 FOF Huset Nils Gade Brander
3 Tirsdag 20.02.2024 19:00-20:30 FOF Huset Nils Gade Brander
Se alle Se færre
Underviser

Nils Gade Brander

Nils Brander har arbejdet med IT i over 30 år. Han har derudover studeret og udøvet taiji quan, qi gong og meditation i teori og praksis i over 30 år og har undervist i samme i 20 år.

Han er uddannet ved Københavns Universitet i bl.a. webprogrammering, digitalt design med speciale i digitaliseringens indflydelse på borger og samfund, samt klassisk kinesisk sprog og kultur.

Nils har i sin karriere arbejdet med næsten alle aspekter af IT, både indenfor software og hardware. Igennem de sidste mange år har et hans primære fokusområder været ordentlig og sikker håndtering af personlig digital data, sikker brug af internettet og alternative digitale løsninger for den almindelige bruger. 

Igennem årene har Nils haft æren af at studere under en række mestre og dygtige lærere indenfor taiji, qi gong, meditation såvel som traditionel kinesisk medicin. De seneste 16 år har Nils levet i Kina, hvor han også har fungeret som underviser og foredragsholder indenfor taiji, qi gong og meditation.