Skip to content
Anders-Groendahls eventyr have i Munkerup

Eventyrhaven i Munkerup

En livsnyderrejse. Fra Munkerup til Rom og tilbage igen. Hanne Birgitte og Anders Grøndahl åbner lågen til Anders’ barndomshjem og have i Munkerup, som ligger imellem Hornbæk og Gilleleje. Her finder du en lille klimavenlig park fuld af engelske og skandinaviske roser, høje, gamle træer, insekthoteller, hyggekroge, røverhistorier, store hortensia’er, en cypres og hjørner med urter og middelhavsklima. Et lille paradis for klima, dyr og mennesker.

Efter rundvisningen serverer Hanne Birgitte sin berømte antipasto-tallerken samt Vitello Tonnato, og Anders byder på et par glas vin. Dette foregår på de fire terrasser rundt om deres sorthvide træhus, hvor bøger, danske møbler og franske litografier fra middelhavskysten skaber hygge indendøre.

Vi slutter af med en kort slentretur op til Hesbjerg-højen, nordkystens højeste punkt med vid udsigt over marker og hav til Hornbæk, Kullen og åsene inde i Skåne. Højen ligger i et fredet bronzealderlandskab omtrent 230 meter fra Grøndahl-ernes hjem og er i øvrigt lige så gammel som pyramiderne i Egypten.

Med tog er Firhøj Station nærmest. Med strandvejsbussen, der standser ved Munkeruphus, er der ca. 450 meter at gå.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 15.08.2024 12:00-16:00 Haven i Munkerup Anders Grøndahl
Foredragsholder

Anders Grøndahl

Anders og Hanne Birgitte Grøndahl er Italien-eksperter igennem 30 år.

Hanne Birgitte er uddannet plejer og arbejder med handicappede unge, når hun ikke viser gæster rundt i Italien sammen med Anders eller holder Romersk Vellevned-madkurser.

Anders er uddannet journalist og kommunikator. Han er forfatter til 36 bøger om Italien og det italienske køkken, heraf flere i samarbejde med Hanne Birgitte. Han holder mange foredrag hvert år.

Italien er deres andet hjem, og de har under Corona-krisen været i næsten daglig kontakt med alle deres italienske venner for at holde modet oppe hos dem.