Skip to content
Oplev Grevinde Danners lejlighed med FOF Nordsjælland

Besøg i Grevinde Danners lejlighed

Da Frederik den 7. døde i 1863, forlod Grevinde Danner de kongelige slotte og købte en lejlighed i Ny Vestergade. I dag ejes huset af Dansk Arbejdsgiverforening, der har givet mag.art. Bente Hatting Gjelten mulighed for at vise den frem og fortælle om det gamle hus og Grevinde Danners livslange kærlighed til teatret.

Hun begyndte som balletbarn og er i høj grad årsag til Folketeatrets opståen. Grevinden fik nogle af tidens kendte kunstnere til at udsmykke vægge og lofter bl.a. Chr. Hilker, Constantin Hansen og P.C. Skovgaard.

Mødested: Porten, Ny Vestergade 13, 1471 København

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 24.09.2024 14:30-16:00 Grevinde Danners Lejlighed Bente Hatting Gjelten
Turleder

Bente Hatting Gjelten

Mag.art. i teatervidenskab fra Københavns Universitet og aut. guide.

Bente har i over 40 år undervist i FOF dels i Gentofte dels i Hørsholm i aktuelle teaterforestillinger og litteratur. Derudover har hun arrangeret talrige kulturrejser, bl.a. 21 gange til Gotland, derudover initiativtager til rigtig mange “Indenfor murene”-besøg, hvor vi med FOF-grupper besøger interessante steder og ofte får specialrundvisninger.

Rundt om i FOF-afdelinger holder Bente foredrag om aktuelle kulturbegivenheder eller berømte forfattere, senest “Er det forbandet at være dannet” (bl.a. om Emma Gad). I flere år har hun stået for “Teaterbrevkassen” og kaldes “Teatrets Emma Gad.”