Skip to content
Oplev Kim Larsens Christianshavn med FOF

Christianshavn og Kim Larsen

Christianshavn og Kim Larsen

På sporet af danskheden i en hollandsk bydel.

I 60'erne var kollektivet Sofiegården på Christianshavn en slags forløber for Christiania, og hér boede såmænd Wili Jønsson og Kim Larsen indtil de sammen med de resterende ’slumstormere’ blev kylet ud af strisserne i ’69 - midt om natten…

Hele den identitets- og samfundsmæssige scene der udfoldes af en ung Kim Larsen og bandet Gasolin i 70’erne - og som i dag måske er det tætteste, vi kommer et eksistentielt og musikalsk portræt af ’danskheden’ i 2. halvdel af det 20.årh. - hele denne scene er sat på Christianshavn - fra torvet til kanalerne, fra Sofiegården til Langebro.

Kom med rundt på Christianshavn og oplev den hollandske fæstningsby som Christian 4. lod opføre i 1600-tallet, og som sidenhen blev en af de mest danske bydele i Danmark. 

Vi finder ’Huset på Christianshavn’, krydser Christiania, bestiger volden ved Løvens Bastion, og følger ellers i øvrigt Gasolins fodspor langs kanalerne fra Rabalderstræde til den nye Lille Langebro - som nu måske skal omdøbes ’Kim Larsens Bro’ i mindet om vor kære afdøde nationalskjald.

Mødested: Christianshavns Torv (ved Metroen), 1410 København K.

Slutsted: Ved Lille Langebro