Skip to content
Guidet tur i det nye Sydhavn

Taghaverne og Sydhavnen – Nordens Venedig

Kom med på en unik byvandring i et af byens yngste kvarterer med kunsthistoriker og filosof Frederik Lindskov. Sydhavnen er udpeget til et af de nye markante områder, der er med til at tegne fremtidens hovedstad - og forvandlingen fra industrihavn til venlige kvarterer med kanaler og ny stjernearkitektur er allerede i fuld gang.

Vi mødes på Dybbølsbro lige nedenfor Kaktus Towers. Herfra bevæger vi os op på det spektakulære, nye grønne tag Bymilen, der er vokset sammen med det nyåbnede City IKEA og hvorfra man kan se den nye Fjernbusterminal. Vi passerer Fisketorvet og Havneholmen og hører om Allerhuset, Bryggebroen, Gemini Residence og skulpturgruppen En rigtig Dansk Familie. Derpå går vi ud i det nye kvarter på Enghave Brygge hvorfra vi har frit udsyn til Henning Larsens nye grønne tårne HavneBryggen Sirius og naboen Havnevigen.

Vi passerer H.C. Ørstedsværket og det ikoniske Druknehus fra 1923, hvor man efter sigende opbevarede druknede fra havnen. Huset er genopstået på havnekajen efter mange års fravær. Vi hører om den politisk vedtagne cykelbro som hele lokalområdet er imod. Slutteligt går vi via det nye område Teglværksbyen til de flotte træpromenader ved Frederiks Brygge og slutter turen ved Vasbygade få hundrede meter fra hvor vi startede.

Samlet distance: Ca. 3 km. Turen afvikles i normalt gangtempo.

Mødested: Dybbølsbro under Kaktus Towers.
Slutsted: Vasbygade få hundrede meter fra Havneholmen og diverse bus og tog.

Turen varer ca. 2 timer og 15 minutter.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 22.06.2024 11:00-13:15 Dybbelsbro under Kaktus Towers Frederik Lindskov
Turleder

Frederik Lindskov

Uddannet cand.mag. i filosofi og har en BA i kunsthistorie. Frederiks særlige faglige indsigt er i filosofi og kunsthistorie. Herudover er han selv udøvende billedkunstner, opfinder/konceptudvikler og selvstændig erhvervsdrivende. 

Frederik har efterhånden en del års erfaring som underviser ved FOF, i privat regi, ved kunstforeninger og generelt fra sit virke som selvstændig foredragsholder. Han er kendt for høj og klar tale, så gruppen kan stå spredt og samtidig få det hele med.

Frederik har desuden en permanent udsmykning af Kavalergården ved Bernstorff Slot samt udsmykning af danske asylcentre, bl.a. i Avnstrup, og har derudover haft flere kunstudstillinger. Tidligere har han været formand for Kunstnernes Efterårsudstilling.